Annons

Tidöavtalet tar ansvar för Sverige

Sten Selin (L), Frida Edberg (KD) och Wiktor Öberg (M) svarar Stellan Werling.
insändare • Publicerad 29 november 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tidö slott.
Tidö slott.Foto: Patrick Sörquist / SvD / TT

Anledningen till att du inte fått något svar på dina frågor är helt enkelt att ingen av oss uppfattade det som en fråga utan som ett retoriskt grepp med färdiga svar i frågan. Frågan ställs som varför vi valt “skamlöshetens väg” i och med Tidöavtalet. Svaret är att ingen av våra partier har valt någon sådan väg. Våra företrädare på riksnivå har förhandlat fram ett avtal med inslag som vi olika partier givetvis i sina delar tycker mer eller mindre bra om men som helhet tar ansvar för Sverige och ett avtal som vi alla står bakom.

”Ulricehamn har helt andra styrkeförhållanden vad gäller mandat och vi är mycket nöjda med den Ulricehamnsallians som nu tar över styret lokalt.”
Annons

Följdfrågan var hur samarbeten på riksnivå påverkar politiska samarbeten i Ulricehamn så är svaret helt enkelt att det inte påverkar alls. Ulricehamn har helt andra styrkeförhållanden vad gäller mandat och vi är mycket nöjda med den Ulricehamnsallians, med M, C, KD och L som nu tar över styret lokalt. Vi styr dock i minoritet och behöver precis som det förra styret söka stöd i enskilda frågor men något annat organiserat samarbete än Ulricehamnsalliansen finns inte.

Sten Selin (L)

Frida Edberg (KD)

Wiktor Öberg (M)

Annons
Annons
Annons
Annons