Annons

Stellan Werling: Varför inga svar från de lokala partiföreträdarna?

Stellan Werling efterlyser svar från de lokala företrädarna för Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna om hur de ställer sig till sina partiers val på riksplanet.
Insändare • Publicerad 24 november 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mattias Josefsson (S) och Lars Holmin (M) var bättre på att ta debatten på UT:s insändarsida, tycker Stellan Werling. Bilden är från när de båda nåddes av beskedet av att planerna på motorväg fick grönt ljus 2012.
Mattias Josefsson (S) och Lars Holmin (M) var bättre på att ta debatten på UT:s insändarsida, tycker Stellan Werling. Bilden är från när de båda nåddes av beskedet av att planerna på motorväg fick grönt ljus 2012.Foto: Pernilla Rudenwall

I en insändare (UT 10/11) ställde jag en rak och enkel fråga till Wiktor Öberg (M), Frida Edberg (KD) och Sten Selin (L) om vad de tycker och tänker om den skamlöshetens väg som deras partier valde för att nå regeringsmakten. Tystnaden från dessa tre ledande lokalpolitiker har, som man ibland säger, varit öronbedövande.

Det förvånar mig. Jag har under de många år jag varit aktiv på tidningens debattsida alltid mötts av respekten att få svar från de politiker som jag haft en avvikande uppfattning från. Bland dem är bland andra Mattias Josefsson (S), Lars Holmin (M), Roland Karlsson (C), Mikael Levander (NU), Inga-Kersti Skarland (S) och Niclas Sunding (ex-SD) bra exempel på lokalpolitiker som aldrig duckat för vare sig svåra eller obekväma frågor. Respekt!

”Tystnaden från dessa tre ledande lokalpolitiker har, som man ibland säger, varit öronbedövande.”
Annons

UT är tveklöst den bästa plattformen för att hålla samtalet och den lokala demokratin levande. Redaktionen utför samvetsgrant sin huvuduppgift att granska makten. Politikerna släpps in för att framföra sina åsikter och ambitioner och medborgarna ges utrymme för att ställa frågor och ibland kritisera. Men det får inte bli en ”enkelriktad” väg – debatten måste hållas levande och det kräver respekt mellan alla inblandade.

Så – Öberg, Edberg och Selin, vässa pennorna och låt oss höra era svar på den enkla fråga jag ställde.

Stellan Werling

Annons
Annons
Annons
Annons