Annons

Sjögren undviker att nämna Vänsterpartiets koppling till Fatah

Medan högerextremister rätteligen kritiseras överallt och inte finner något offentligt stöd så gullas det aktivt med islamistisk antisemitism inom den svenska vänstern, skriver Mattias Bengtsson (SD) i sitt svar till Arne Sjögren.
insändare • Publicerad 21 november 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Arne Sjögren nämner inte Fatahs inblandning i attacken 7 oktober, skriver Mattias Bengtsson i sitt svar. Bilden visar foton av den gisslan Hamas tog i attacken mot Israel den 7 oktober.
Arne Sjögren nämner inte Fatahs inblandning i attacken 7 oktober, skriver Mattias Bengtsson i sitt svar. Bilden visar foton av den gisslan Hamas tog i attacken mot Israel den 7 oktober.Foto: Leo Correa

Det kan vara värt att så här i början säga att du är en man som är lätt att tycka om Arne, det kan vara bra att ändå känna till det, för tyvärr måste vi ge dig en ordentlig portion kritik.

Annons

Sällan har vi blivit så besvikna på dig Arne för vi trodde att ditt engagemang var större än så här.

Du som läser detta replikskifte gör väl i att söka upp Arnes insändare från den 24/3-2020 och kan då där se att Arne ord för ord (!) kopierat en gammal insändare i sin helhet. Arnes engagemang emot antisemitism sträckte sig alltså inte längre än att han dammade av en gammal insändare och kopierade in den rakt av i ett nytt replikskifte tre år senare. Det är ett tilltag du knappast kan vara stolt över, har du inget nytt att tillföra debatten?

Det stämmer att vi inte ska blunda för högerextrem antisemitism i Sverige, i samma rapport vi hänvisade till står högerextrema för 14 procent av attacker mot judar, och det ska både fördömas och slås tillbaka skoningslöst. Men här är skillnaden:

Medan högerextremister rätteligen kritiseras överallt och inte finner något offentligt stöd eller moraliskt medhåll så omhuldas och gullas det aktivt med islamistisk antisemitism inom den svenska vänstern!

”Medan högerextremister rätteligen kritiseras överallt och inte finner något offentligt stöd eller moraliskt medhåll så omhuldas och gullas det aktivt med islamistisk antisemitism inom den svenska vänstern!”

Du som läser bör även notera en annan intressant sak: Inte med ETT enda ord nämner Arne vare sig Fatahs inblandning i terrordådet den 7 oktober 2023 eller deras egen relation till denna organisation.

Inte med ETT enda ord nämner Arne ytterligare en judehatande grupp som under många år, sin antisemitism till trots, erhållit ekonomiskt bistånd från Vänsterpartiet, nämligen DFLP. Även denna grupp deltog i terrorhandlingen 7 oktober.

Du som läser bör känna till att det är DINA skattepengar som, via den svenska vänstern, gått till att finansiera dessa antisemitiska grupperingar via statens biståndsbudget.

Känns det bra för dig som väljare och skattebetalare att den svenska vänstern använder våra medel på det sättet?

Mattias Bengtsson, Sverigedemokraterna.
Mattias Bengtsson, Sverigedemokraterna.Foto: Pernilla Rudenwall

Mattias Bengtsson

för Sverigedemokraterna i Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons