Annons

Kommunens uttalanden om Ungdomens hus stämmer inte överens med det som kommer fram

Signaturen ”Föräldrar vid Ungdomens hus” vill se en tydlighet om värdegrund och uppförandekod från kommunen i arbetet vid Ungdomens hus.
Insändare • Publicerad 15 mars 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Var tydliga med vilken värdegrund och uppförandekod som ska
Var tydliga med vilken värdegrund och uppförandekod som skaFoto: Pernilla Rudenwall

Vi har inget intresse av att göra frågan privat, och svarar därför i UT i stället för till er personligen. Det bör vara av allmänintresse att kommunen har anställda som gjort en mötesplats för barn och ungdomar till ett ställe med bristande respekt, toxiska värderingar, kränkningar, gränsöverträdelser och otrygghet.

”Vi vill även veta hur ni ämnar följa upp och kontrollera att det efterlevs.”
Annons

Vi förstår att ni inte kan diskutera vissa saker av hänsyn till både personal och besökare, men vi ber er att vara tydliga med vilken värdegrund och uppförandekod som ska delas och praktiseras av all involverad personal, och som är något vi ska kunna räkna med – och kräva – om vi ska låta våra barn fortsätta i verksamheten. Vi vill även veta hur ni ämnar följa upp och kontrollera att det efterlevs, med tanke på allt som hänt. Det är detta vi menar med att vara öppna och transparenta, och vi hoppas att ni förstår att era uttalanden om att verksamheten fungerar inte harmoniserar med det som bit för bit kommer fram i till exempel tidningen, och att det skadar vårt förtroende för er.

Vi ser fram emot att följa ert arbete via er hemsida, i sociala medier och kanske även i lokalpressen, och att få möta de ledare som vi fortfarande har mycket högt förtroende för, i en miljö som fungerar bra för både besökare och personal.

Föräldrar vid Ungdomens hus

Annons
Annons
Annons
Annons