Kommunen svarar: Vi arbetar med att stödja personalen vid Ungdomens hus

Ansvariga chefer i kommunen svarar på insändaren i lördagens tidning om verksamheten på Ungdomens hus.
insändare • Publicerad 9 februari 2023
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Både barn, unga och föräldrar kan känna sig trygga vid besök på Ungdomens hus, skriver Lena Moritz och Anna-Lena Johansson i sitt svar.
Både barn, unga och föräldrar kan känna sig trygga vid besök på Ungdomens hus, skriver Lena Moritz och Anna-Lena Johansson i sitt svar.Foto: Pernilla Rudenwall

Tack för din insändare och ditt engagemang. Precis som du skriver, så fyller Ungas fritids verksamhet och personal en viktig funktion för många barn och unga.

Vi håller också med dig om att den bild av verksamheten som förmedlats i tidningen inte är smickrande.

Av hänsyn till involverade kan vi inte bemöta de uppgifter som nämnts i tidningen. Men om något händer så finns rutiner för att hantera en uppkommen situation så snart vi får vetskap om den.

”Enhetens personal är engagerade och kompetenta och vi jobbar nu på att ge dem förutsättningar och det stöd de behöver för att kunna fortsätta vara det. Det är ett arbete som kommer att sträcka sig över en längre tid.”

Enhetens personal är engagerade och kompetenta och vi jobbar nu på att ge dem förutsättningar och det stöd de behöver för att kunna fortsätta vara det. Det är ett arbete som kommer att sträcka sig över en längre tid.

Både barn, unga och föräldrar kan känna sig trygga vid besök på Ungdomens hus. Och som förälder är man mer än välkommen att komma dit och hälsa på. Den som vill kan även gärna höra av sig till chefen för kultur och fritid om man har några frågor eller funderingar.

Lena Moritz, chef kultur och fritid

Anna-Lena Johansson, chef sektor Service