Annons

Kommunen bör vara öppen och transparent i hanteringen av Ungdomens hus

Signaturen ”Föräldrar vid Ungdomens hus” önskar se att kommunen ser över syftet med Ungdomens hus och därmed också vilken inställning och mognadsgrad de anställda behöver ha.
insändare • Publicerad 23 februari 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi hoppas att de ledare som inte haft del i tråkigheterna kommer att få verktyg och förtroende att ta arbetet vidare”, skriver signaturen ”Föräldrar vid Ungdomens hus”.
”Vi hoppas att de ledare som inte haft del i tråkigheterna kommer att få verktyg och förtroende att ta arbetet vidare”, skriver signaturen ”Föräldrar vid Ungdomens hus”.Foto: Pernilla Rudenwall

Det låter bra att kommunen säger sig se vikten av fritidsverksamheten vid Ungdomens Hus. Frågan är dock om ni inser och medger att det finns problem, eller om problemet mest består i den tveksamma bild av verksamheten som givits i tidningen. Svaret vi fick var otydligt på den punkten.

Annons

Ni anser att personalen är engagerad och kompetent trots uppgifter om kränkningar, respektlöshet, bruten sekretess och högst olämpliga busringningar. Föräldrar, barn och ungdomar ska också kunna känna sig trygga vid besök, men vi har samtidigt fått uppgifter om att en utlösande faktor till att verksamheten hölls stängd i över en vecka innan sportlovet är en incident som inträffade samma helg som UT publicerade sina artiklar i slutet av januari. Polis fick då komma till platsen för att lugna ner situationen.

Vi verkar ha olika syn på vad en fungerande och trygg verksamhet är…

”Sen föreslår vi att kommunen intar en hälsosam dos självkritik, och anammar öppenhet och transparens i frågan.”

Vi undrar också över formuleringen om att ni har rutiner för att hantera situationer så snart ni får vetskap om dem. Tidigare träffade vi ofta på förre enhetschefen i lokalerna, och vi uppskattade möjligheten att ha direktkontakt med honom, och att han hade direktkontakt med verksamheten. Hur kommer det att fungera framåt? Kommer ansvarig att vara närvarande eller styra verksamheten på armlängds avstånd?

Kommunen bör ta sig en funderare över syftet med verksamheten och vilken målgruppen är, och därefter reflektera över vilken typ av kunskap, inställning och mognadsgrad de anställda behöver ha för att kunna driva den verksamhet ni vill se. Vi hoppas att de ledare som inte haft del i tråkigheterna kommer att få verktyg och förtroende att ta arbetet vidare. Sen föreslår vi att kommunen intar en hälsosam dos självkritik, och anammar öppenhet och transparens i frågan, samt tar hand om det förtroendekapital som finns kvar och förstår vari det sitter. Det tar som bekant mycket längre tid att bygga upp ett förtroende, än att rasera det.

Föräldrar vid Ungdomens Hus

Annons
Annons
Annons
Annons