Annons

Helge Hesslefors: Vi får tala om Jesus Kristus i vårt sammanhang

Kom med frimodighet, kreativitet och vilja in i vår kyrka, skriver Helge Hesslefors i ett svar till Tommy Fjellström.
Insändare • Publicerad 29 november 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bilden visar Triumfkorset i Härna kyrka, som till skillnad mot ett krucifix inte har Jesus på korset för att han anses ha besegrat döden och uppstått från de döda.
Bilden visar Triumfkorset i Härna kyrka, som till skillnad mot ett krucifix inte har Jesus på korset för att han anses ha besegrat döden och uppstått från de döda.Foto: Jakob Romeborn

Hej Tommy! Härom söndagen satt du och jag i samma kyrkbänk i Gällstad och fick lyssna på en mycket fin musikalisk framställning av Johannesevangeliets budskap. Väldigt hjärtevärmande och tydligt, fyllt av engagemang, kunnande och kreativitet från Musikalkören i vårt pastorat under ledning av Mikael Ryde. Finstämda melodier blandat med full kraft från kör, orkester och orgel! Allt bar fram evangeliets texter på ett underbart fint sätt.

Annons

Tack Tommy för att du ropar ut din frustration i vår tidning över att, som du ser det, kyrkan inte når fram. Får jag jämföra denna din frustration med evangelistens? För visst är det så att ni båda säger: Se här är ett underbart budskap! Varför hör ni inte och tar till er? Varför kommer ni inte med och gläds tillsammans med oss?

Du och jag Tommy, vi är båda engagerade i Svenska kyrkan i Ulricehamns pastorat. Det har blivit vårt sätt att verka, stötta och försöka påverka, eller hur? Och kyrkans uppgift är ju i grunden bara en: Tala tydligt om Jesus Kristus. Självklart vet vi att andra gör samma sak i andra samfund och andra sammanhang, men du och jag finns ju i vårt. Och allt som görs där kan vi absolut vara stolta över, men ingen av oss tycker förstås att det är tillräckligt eftersom världen ser ut som den gör!

I din text ställer du upp ett stort HUR? Så som jag tolkar dig. Det är verkligen värt att ställa. Men inte modstulet och tyst utan frimodigt och högt och, det är viktigt, tillsammans. Så denna min text här likväl som din i tisdags, formar sig till en inbjudan till alla som bär på denna fråga: Kom med frimodighet, kreativitet och vilja in i vår kyrka och låt oss där hitta många svar på HUR-frågan. Ett fint svar fick vi den där söndagen, många andra finns också. Låt oss bara komma ihåg att VAD-frågan, det vill säga evangeliet självt, det bär och det vet vi!

Helge Hesslefors

Ordförande denna valperiod i kyrkorådet i Svenska Kyrkan, Ulricehamns pastorat.

Annons
Annons
Annons
Annons