Annons

Göran Tjäder: Proffsen har inte lyckats få fram ett bibliotek, lyssna på lekmännen

Tjänstemän och politiker har haft ansvar för att ett nytt bibliotek ska bli verklighet. Det har kostat 30-40 miljoner kronor och vi har inte fått något för det, skriver Göran Tjäder.
Insändare • Publicerad 30 april 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är kanske inte fel att låta lekmän ha ett ord med i laget i diskussionen om ett nytt bibliotek, skriver Göran Tjäder.
Det är kanske inte fel att låta lekmän ha ett ord med i laget i diskussionen om ett nytt bibliotek, skriver Göran Tjäder.Foto: Paul Wennerholm/TT

Det är lätt att hålla med Anna Mogren om det mesta i hennes ordrika insändare publicerad i UT den 27 april. Bland annat då om att framtiden inte kommer se ut som gårdagen.

Dock förvånar mig hennes önskan om att ny satsning skall göras med bland annat kompetenta tjänstemän och politiker i spetsen. Men … är det inte det vi hittills gjort?

Annons

Spåren förskräcker. Vad har vi fått för tills nu satsade 30–40 miljoner kronor? Inte ens en tumvante.

”Det är kanske inte helt fel att lekmän utanför denna krets får med ett ord i laget.”

För mig, som ofta besöker biblioteket och möts av dess kunniga och tjänstvilliga personal, framstår den plasthink som från tid till annan står på läsrummets golv, som ett monument över ett misslyckande. På plats för att ha hand om takdropp och rest av politiker och tjänstemän vi trodde var kompetenta.

Det är kanske inte helt fel att lekmän utanför denna krets får med ett ord i laget. Må vara att en del av dessa är till åren komna.

Göran Tjäder

Annons
Annons
Annons
Annons