Annons

Gårdsförsäljning ökar risken för rattfylleri och våld

Insändaren från Moderaterna om gårdsförsäljning av vin fick signaturen ”Rödgrön” att reagera. ”Moderaterna förnekar sig inte, med bristande solidaritet med de mest utsatta i samhället”, skriver hen i sitt svar.
Publicerad 4 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
All ökad tillgänglighet till alkohol, till exempel genom gårdsförsäljning, ökar risken för våld och rattfylleri, menar signaturen ”Rödgrön” i sitt svar till Moderaterna.
All ökad tillgänglighet till alkohol, till exempel genom gårdsförsäljning, ökar risken för våld och rattfylleri, menar signaturen ”Rödgrön” i sitt svar till Moderaterna.

För att flytta uppmärksamheten från höst-valets riktiga frågor, skriver moderata politiker nu artiklar om gårdsförsäljning av vin. (UT 30/7) En fråga som kanske har ”mysfaktor” men som rör en otroligt liten del av befolkningen. För resten av oss får den enbart negativa konsekvenser.

All ökad tillgänglighet till alkohol ökar våldet i samhället. Det slår i hemmen mot barn och kvinnor och i det offentliga rummet genom fylla, oprovocerat våld och mer missbruk. Lördagsöppet på Systemet har givit just de effekterna. I samband med gårdsförsäljning av vin kan vi dessutom vänta oss en direkt ökning av rattfylleri. Just det som dödar och skadar ojämförligt flest människor i trafiken.

”I samband med gårdsförsäljning av vin kan vi dessutom vänta oss en direkt ökning av rattfylleri. Just det som dödar och skadar ojämförligt flest människor i trafiken.”
Annons

Moderaterna förnekar sig inte, med bristande solidaritet med de mest utsatta i samhället: Barn, kvinnor, sjuka, fattigpensionärer, arbetare, sjukvårdspersonal. Moderaterna är ett tydligt klass-parti, som enbart gynnar den rikaste delen av Sveriges befolkning. De som alltid klarar sig. Fast möjligen då inte i det här fallet – de kan också dö i trafiken eller drabbas av missbruk och våld.

Klimatförändringen kommer obönhörligen drabba de flesta av oss, med Moderaternas miljöpolitik. Vi kommer också att drabbas av de nedskärningar som blir effekten av Moderaternas vägran att omfördela samhällets resurser genom skatter på förmögenhet.

Moderaterna vill regera med ett nyss-nazistiskt parti. SD har inskränkt demokratin i de kommuner där de styr. Statsminister blir en moderat som sålt ut vårdcentraler i Stockholm till underpriser. Efter något år såldes de vidare med enorma vinster till dem som köpt. Ett ständigt vårdkaos drabbade resten av stockholmarna. Nu kan Ulf Kristersson, om olyckan är framme och de blåbruna vinner, bli statsminister.

Tänk ”nyktert” när Du röstar i höst!

Rödgrön

Annons
Annons
Annons
Annons