Annons

Emma Bolsing: Högersidans största välgörare är okunskap

Kristersson är varken sjökapten eller lagkapten, han är den som får titta fram ibland när Åkesson godkänner, skriver Emma Bolsing i sitt avslutande svar till Tommy Fjällström.
insändare • Publicerad 26 oktober 2023
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ulf Kristersson är varken sjökapten eller lagkapten, han är den som får titta fram ibland när Åkesson godkänner, skriver Emma Bolsing.
Ulf Kristersson är varken sjökapten eller lagkapten, han är den som får titta fram ibland när Åkesson godkänner, skriver Emma Bolsing.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Om du med mig och mina sympatisörer menar personer som förespråkar alla människors lika värde och demokrati så har du förstått rätt. Demokrati betyder folkstyre eller folkmakt. Det innebär att folket i ett land har rätt att vara med och bestämma hur landet ska styras. Detta sker genom till exempel regelbundna val. Det hade Sverige senast 2022. Den borgerliga sidan vann ett korrekt genomfört val. För att nå den vinsten var Kristersson och hans parti tvungna att bli ännu mera höger för att de skulle få stöd från ett högerextremt parti. Ett parti de själva hade tagit avstånd från tidigare. Kristersson är varken sjökapten eller lagkapten han är den som får titta fram ibland när Åkesson godkänner. Problemet med detta är att Sverige nu indirekt styrs av ett högerextremt parti. När man tittar runt i världen förstår man problemet med extrema högerregeringar.

”Sverige och världen vandrar på en skör tråd mellan högerpolitik och högerextremism.”
Annons

Exempel på detta är Donald Trump, Jair Bolsonaro, Giorgia Meloni med flera. Gemensamt för dessa är att de särskiljer personer på grund av etnicitet, sexuell läggning/könsidentitet och religion. Det finns även förnekande av forskning (klimatförnekelse) och begränsande av kunskap i framförallt skolor. Högersidans största välgörare är okunskap. En vis man sa en gång “Education is the most powerful weapon you can use to change the world” (Nelson Mandela). Utöver detta har vi spridande av falsk information, uppvigling till våldsamma handlingar, förnekande av demokratiska val och stor tilltro till konspirationsteorier. Det är snart 80 år sedan Europa och världen fick se konsekvenserna av en av de mest högerextrema människorna som levt. Sverige och världen vandrar på en skör tråd mellan högerpolitik och högerextremism. I Sveriges fall så är det tack vare SD:s inflytande.

Det spelar ingen roll om det är ett skepp eller fotboll du jämför med min åsikt kvarstår. Med denna insändare är debatten slut för min del. Jag är stolt över de värderingar jag fått med mig från mina föräldrar samt min mormor och morfar, de är orubbliga. Det är jag och mina sympatisörer som kommer bygga en bättre och hållbar framtid.

Emma Bolsing

Annons
Annons
Annons
Annons