Annons

Ditt skepp är byggt som Vasa och Kristersson är ingen kapten

”Den du kallar för kapten har flera gånger blivit utsatt för myteri”, skriver Emma Bolsing i ett svar till Tommy Fjällström.
insändare • Publicerad 21 oktober 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Regalskeppet Vasa på Vasamuseet i Stockholm.
Regalskeppet Vasa på Vasamuseet i Stockholm.Foto: ALI LORESTANI / TT

Vasa var ett skepp med dålig konstruktion. Det ledde till dess undergång. Sveriges nuvarande regering är byggd på samma sätt och seglar i samma riktning. Ulf Kristersson är inget mer än en jungman. Den du kallar för kapten har flera gånger blivit utsatt för myteri. Han behöver inte ens hotas utan går självmant av plankan. “Kaptenen” är så sugen på makt att han tolererar att behandlas som en jungman. Under sin tid vid makten har han bland annat blivit kallad för pedofil och accepterar det med en lite ledsen blick. Kristerssons besättning på skeppet Wasa består av en kristdemokratisk partiledare med värderingar man kan ifrågasätta. En liberal utan någon form av inre kompass eller egna åsikter. Jimmie Åkesson som du anser ska hjälpa till med bärgningen styr ett parti med ytterst tvivelaktig moral. Så sent som häromdagen uppmanade de nästintill till mord på tidigare folkvald politiker.

Annons

Visst finns det mycket i Sverige som inte fungerar. Skolan är ett exempel. Både kommunaliseringen av skolan och friskolereformen står till grund för det skolhaveri vi i dag ser. Ett haveri vi kan belasta båda blocken för. Den organiserade brottsligheten är även den ett stort problem. Mer resurser måste till och skattesänkningar är inte ett medel för det. Inte heller underlättar byggandet av de klassklyftor vi ser idag.

”Din besättning pratar om vi och dom. Det är en inställning som aldrig kan bygga ett gemensamt Sverige.”

Din besättning pratar om vi och dom. Det är en inställning som aldrig kan bygga ett gemensamt Sverige. Vi kommer aldrig kunna återgå till hur Sverige såg ut på 1950-talet och det borde vi inte heller vilja. Vi borde blicka framåt och sträva efter något nytt, för nya problem löses inte med gamla idéer. Vi kan och ska ha kvar våra värderingar om yttrandefrihet och människors lika värde men utöva dem på ett sätt som reflekterar vår tid. Tillsammans är vi starka, splittrade är vi fast i hamnen. Sverige kommer att segla igen men Vasa gick under med sin besättning.

Emma Bolsing

Annons
Annons
Annons
Annons