Annons

Arne Sjögren (V): Kultur ska vara tillgänglig för alla oavsett inkomst

Med en god fördelning av våra gemensamma resurser är det fullt möjligt att ha samhällsservice som är tillgänglig för alla inte bara för dem som har pengar, skriver Arne Sjögren (V) i ett svar till Sigvard Ståhl.
insändare • Publicerad 20 april 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jag för min del vill jag leva i ett Sverige där alla kan vara med i idrott, musik, teater, utbildningar i olika former, skriver Arne Sjögren (V).
Jag för min del vill jag leva i ett Sverige där alla kan vara med i idrott, musik, teater, utbildningar i olika former, skriver Arne Sjögren (V).Foto: Pontus Lundahl/TT

Låt alla människor få tillgång till all kultur utan personlig kostnad. Bibliotekets placering tillsammans med ICA-tornet i Ulricehamn är i grunden en idé från Moderaterna under ledning av Lars Holmin. Under den tiden när Holmin var kommunalråd i Ulricehamns kommun togs beslutet. Det har kostat oss skattebetalare ett antal miljoner kronor.

Annons

Det blir något märkligt när Sigvard Ståhl berömmer moderaterna för att de nu vill bygga biblioteket på annan plats, utan att avkräva moderaterna en förklaring och en ursäkt till invånarna i vår kommun för de felgrepp som Ståhl har radat upp.

Sigvard Ståhl ondgör sig över att bibliotekets personal arrangerar och arbetar med läsestunder för barn, jazz, utställningar, bokcirklar med mera. Sigvard Ståhl vill tydligen inte att vi ska ha en kulturverksamhet som är till för alla invånare i kommunen.

”Sigvard Ståhl vill tydligen inte att vi ska ha en kulturverksamhet som är till för alla invånare i kommunen.”

Sverige var ett av världens mest jämlika länder på 1970- och 80-talen. Då hade vi en bättre fördelning av våra gemensamma resurser. Vi hade en skola som var bland världens bästa. Vi byggde ut statliga och kommunala verksamheter så att de kom alla till del.

Under de senaste årtiondena har Sverige gått i motsatt riktning. Vi lever nu i ett land där ojämlikheten har ökat mest inom jämförbara länder. Sverige är ett klassamhälle där den nyliberala högerpolitiken har fått styra allt för länge.

Vilken sorts land vill vi ha? Jag för min del vill jag leva i ett Sverige där alla kan vara med i idrott, musik, teater, utbildningar i olika former.

Med en god fördelning av våra gemensamma resurser är det fullt möjligt att ha samhällsservice som är tillgänglig för alla inte bara för dem som har pengar.

Arne Sjögren

Vänsterpartiet Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons