Annons

Polisens skarpa uppmaning: ”Behöver varna folk – svartis i halva Sjuhärad”

Det är exceptionellt halt i trafiken runtom i Sjuhärad.
– Vi behöver varna folk som fortfarande är på väg till jobbet. Det är svartis i halva Sjuhärad, säger Sebastian Birgersson, stationsbefäl vid polisen i Borås.
Tre olyckor inträffade i Ulricehamns kommun på mindre än en timme.
Ulricehamn • Publicerad 21 februari 2020

Här saknas innehåll

Larmet om den första olyckan kom strax innan klockan sju på fredagsmorgonen.

En personbil voltade på en väg mellan R40 och Nitta. Enligt SOS Alarm kunde ambulansen som var framme på plats lämna utan att ta med någon person.

Annons

Drygt 20 minuter senare inträffade en olycka med en tankbil.

Foto: Anders Rosenberg

Tankbilen välte av R40 i höjd med Strängsered och hamnade på sidan på en åker Den var inte lastad med något farligt gods och ingenting ska ha läckt från den.

– Det var halka, säger chauffören Lasse som klarade sig oskadd.

– Ja, jag har inte ont någonstans.

Enligt polisen ska tankbilen ha kanat av vägen i cirka 30 kilometer i timmen.

– Vi behöver varna folk som fortfarande är på väg till jobbet. Det är svartis i halva Sjuhärad, man kan köra jättelångsamt och ändå kana av vägen, säger Sebastian Birgersson, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Foto: Anders Rosenberg

Räddningstjänsten hann knappt börja insatsen vid tankbilen innan nästa olycka var framme. Denna gång var det en singelolycka sydost om Ulricehamn i höjd med Sandbäcken på länsväg 1739.

En personbil voltade och blev liggande på taket. Två personer satt inledningsvis fast i bilen. De ska ha varit vid medvetande under hela händelseförloppet.

– Det har gått bra under omständigheterna. De hade tur i oturen, säger räddningsledare Johan Mod.

Foto: Anders Rosenberg

Tidigare under morgonen inträffade ytterligare en olycka i Ulricehamns kommun då en bilist körde rakt in i en villa. Både bilen och fasaden skadades rätt rejält, enligt räddningstjänsten.

Foto: Anders Rosenberg
Annons

Artikeln uppdateras.

Här saknas innehåll

Sebastian StrandSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons