Annons
Nyheter

Villa Nygatan vidare till regeringen

Varken 300 000 kronor eller ett nej från länsstyrelsen har fått bostadsrättsföreningen Trasten att ändra sig. Nu överklagar man Hökerum byggs projekt Villa Nygatan till miljödepartementet.
Nyheter • Publicerad 22 april 2010

De som överklagat planerna har tidigare erbjudits pengar av Hökerum bygg för att dra tillbaka sina överklaganden, vilket inte fick dem att ändra sig. Inte heller länsstyrelsens avslag har nu alltså fått dem att ändra sig.

Christer Hermansson är ordförande i bostadsrättsföreningen:

Annons

– De skriver så fint att man ska ta hänsyn till de kringboende men det tycker inte vi att man gör.

Invändningen är främst att den nya byggnaden blir för hög.

– De bygger för ett antal lägenheter med ett högt hus, man kan inte bara hela tiden tänka på att det ska komma in mer folk i stan, man måste tänka på de som bor här också, säger han.

Hökerum bygg vill bygga tjugotvå nya lägenheter i kvarteret Ärlan 3 där det gamla telegrafhuset ligger. Men bostadsrättsföreningen samt två privatpersoner överklagade alltså projektet.

Då kom Hökerum bygg med erbjudandet att bostadsrättsföreningen skulle få 300 000 kronor om överklagandena drogs tillbaka. Företaget erbjöd pengarna som en kompensation till de hyresgäster som känner sig drabbade och ville med erbjudandet göra allt som går för att det nya projektet ska komma igång så fort som möjligt.

Men en del av de boende reagerade mot erbjudandet och kallade det för en muta. De vill att processen ska ha sin gång. Man har även ifrågasatt företagets sätt att namnge de som överklagat i ett brev. I brevet uppmanades de boende att övertala de som överklagat att ändra sig.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons