Annons
Nyheter

Vill skjuta bajsande kajor

Företaget B&B Tools i Ulricehamn har problem med kajor som smutsar ner på lastkajen.
Nyheter • Publicerad 8 februari 2011

En anmälan har därför lämnats in till kommunens miljö- och samhällsbyggnadskontor om klagomål på ”vilda djur”. Enligt företaget är det massor av kajor som sitter på lastkajen och skitar ner. Nu vill man ha hjälp med att skjuta fåglarna.

Kajen har vädertätning uppåt men mot sidan är det öppet. Företaget har varit i kontakt med polisen men någon hjälp från det hållet blev det inte. Istället hänvisade polisen till kommunens miljökontor.

Annons

Men inte heller kommunens miljökontor känner sig manade att ingripa mot de bajsande kajorna. Istället lämpar man över ansvaret på fastighetsägaren. Miljökontoret bjuder även på tipset att sätta jalusi framför portarna så att kajorna inte kommer in.

Att däremot skjuta kajorna innebär endast en kortsiktig lösning, enligt miljökontoret.

Om företaget ändå väljer den modellen, krävs att skaffar ”en duktig skytt som behöver ha tillstånd från polisen innan avskjutning sker”, skriver miljökontoret.

För avskjutning av djur inom detaljplanelagt område krävs alltid tillstånd.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons