Annons
Nyheter

Vill planera för flytt av Forum snarast

En ny placering för fritidsgården bör utredas omgående. Det beslutade kommunfullmäktige i måndags i enlighet med det fritidspolitiska handlingsprogrammet som då antogs.
Nyheter • Publicerad 7 april 2009

Tanken om samverkan med övrig fritidsverksamhet i centralorten bör vägas in i planeringen. En arbetsgrupp ska också tillsättas med uppdrag att ta fram förslag till utformning av den framtida verksamhetsinriktningen och en ny lokalisering. Samtidigt bör frågan om samlingspunkt för äldre ungdomar utredas.

– Vi ser det som positivt att det nu börjar hända något i den här frågan, säger fritidschef Lars Runqvist. Det kan mynna ut i något bra, både var gäller utformning av en ny lokalisering av fritidsgård. Men även en ny placering får diskuteras.

Annons

Fritidsgårdens nuvarande placering är nämligen långt ifrån optimal, enligt Lars Runqvist.

– De ungdomar som besöker Forum bor som regel längre upp i stan. Då är det lämplig att placeringen överensstämmer med detta.

Den fysiska miljön inne på Forum är heller inte den bästa. Men eftersom nämndhuset ska avvecklas under innevarande mandatperiod får fastighetsavdelning endast göra det nödvändigaste.

– Det har handlat om att fräscha upp med målarfärg och belysning. Det är viktigt att miljön är så tilltalande som möjligt med hänsyn till rådande omständigheter då verksamheten vänder sig till unga.

Med tanke på att planerna på att Forum ska få nya lokaler dröjer, var översvämningen för något år sedan olycklig, anser Lars Runqvist.

– Vi har påpekat att det behövs läggas in mattor i de rum som vattenskadades. Det behövs även ljudabsorbenter eftersom det tidvis kan bli att ganska hårt ljud i lokalerna, säger Lars Runqvist.

– Några av de andra bristerna, proppskåp, dörrposter och dörrar har vi påpekat till fastighetsavdelningen och blivit lovade åtgärder under hösten 2008.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons