Annons

Fredag: Två anmälningar om sexuellt ofredande

Under fredagen fick polisen in två anmälningar om sexuellt ofredande under fredagskvällen.
Ulricehamn • Publicerad 4 augusti 2018

Närmare ett tiotal personer togs omhand av polisen med stöd av lagen om berusade personer, LOB, under fredagen. Men Uports första dag bedöms ändå som relativt lugn enligt Stefan Andersson, gruppchef vid polisen i Ulricehamn.

– Samarbetet mellan polis, volontärer, arrangören och vaktbolaget har fungerat väldigt bra. Och eftersom det har varit lite mindre folk än vanligt så har det också varit lugnare, säger Stefan Andersson.

Annons

Men under tidig kväll anmälde en ung festivalbesökare att hon blivit utsatt för sexuellt ofredande i publiken.

– Ja, det var i samband med ett uppträdande under kvällen som ofredandet skedde. Vi har fått in signalement men mer än så vet jag inte.

Hur går utredningen vidare?

– Det kan jag inte svara på just nu.

Utanför festivalområdet blev en man bestulen på sin plånbok sent under fredagsnatten. Larmet kom in vid halv tolv-tiden men närmare omständigheter kring stölden är oklara.

Hur skulle du sammanfatta Uports första dag?

– Mycket tråkigt med anmälan om sexuellt ofredande och att det har varit fylleri. Men överlag tycker jag att stämningen har varit bra.

Uppdatering, lördag 22.02:

Enligt Stefan Andersson var det ytterligare ett fall av sexuellt ofredande som anmäldes under fredagen.

– Ja, den andra anmälningen kom in senare under kvällen. Där har vi en utpekad person som är identifierad och han blev avvisad från festivalområdet under fredagen, säger han.

Annons

Vad händer i den utredningen härnäst?

– Det får förundersökningsledaren besluta om men nästa steg brukar vara att den misstänkta personen tas in till polisstation för förhör.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons