Annons
Nyheter

Unikt projekt mot självmord

Välfärdsrådet satsar 50 000 kronor på ett projekt som skall förhindra att ungdomar begår självmord. Ulricehamn är först i Sverige med programmet.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2009

Det är Ulricehamns kommun som skall arbeta med detta projekt, och den metod man skall använda kallas Vivat, som redan med framgång använts i Norge. Folkhälsoinstitutet vill nu att denna metod skall utvecklas även i Sverige.

Tingsholmsgymnasiet har redan tidigare arbetat med förebyggande arbete runt självmord; nu skall skolan fungera som pilotprojekt då 24 medarbetare skall utbildas enligt Vivat.

Annons

Britt Thorell är hälsoplanerare i Ulricehamns kommun. Hon ser positivt på projektet:

– Vi kom för första gången i kontakt med Vivat under ett besök på en konferens år 2007. Det lät mycket intressant från föst början och vi är stolta över att som första kommun få genomföra detta viktiga arbete samt vare en framtida referensram för övriga Sverige. Det känns också roligt att metoden nu har uppmärksammats på nationell nivå.

Projektet skall i Ulricehamn genomföras i samarbete med Folkhälsokommittén i Västra Götaland.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons