Annons
Nyheter

Ung duo åtalas för brottslig turné

En ung man från Norrbotten och en ännu yngre kvinna från Småland åtalas för flera brott i Ulricehamn i månadsskiftet september-oktober.
Nyheter • Publicerad 1 april 2009

Den 19-åriga kvinnan ska enligt åklagaren ha brutit sig in i två bostadshus i centrala Ulricehamn. I en villa på Lindängsvägen har hon kunnat operera ostört och stulit ölburkar, en mobiltelefon, bilnycklar och en handväska med plånbok och olika värdehandlingar.

I det andra huset, på Stenbocksgatan, är det också kvinnan som varit inne i byggnaden. Inbrottet som gjordes strax efter midnatt upptäcktes av paret som vaknade av ljud från första våning. Kvinnan hann få med sig en nyckel till ytterdörren då hon sprang ut från huset.

Annons

Förutom villainbrotten har paret gemensamt stulit en bil på Lindängsvägen under samma tidsperiod. Mannen misstänks dessutom för narkotikabrott i norra Sverige och kvinnan för att utanför Alingsås ha kört in i en telefonstolpe och sedan smitit från olycksplatsen. Kvinnan saknar körkort.

Bostadsinbrotten rubricerar åklagaren som grova brott.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons