Annons
Nyheter

Ulricehamnare skattskrivs i massor

För tionde året i rad har Ulricehamns kyrka förvandlats till Betlehem i miniatyr. Runt 2 000 gäster väntas till kyrkan i dagarna två.
Nyheter • Publicerad 15 december 2010

”Se på gurkorna härligt gröna - och vill du ha ägg så köp dig en höna".

Sången ekar i kyrkans vapenhus där en stort frukt- och grönsaksbod slagits upp. Storögda barn bjuds på apelsiner och druvor. De bjuds också att sjunga med i sångerna.

Annons

Inne i kyrkan finns det läckerheter från Mellanöstern, en smed, ett brödhus, det berömda värdshuset och förstås ett litet Jesusbarn. Sevärdheter som bara kan beskådas för den som skattskrivit sig hos Tibertius.

Det är tionde året för skådespelet Till Betlehem. Således ett litet jubileum.

– Vi har hittat att koncept som spridit sig från Ulricehamn. För några år sedan skrevs sånger till alla stationer och de har givits ut på förlag. En del kyrkor har vandringar som i Ulricehamn, andra har ett scenskådespel i kyrkan, säger Carl Sjögren, präst i Ulricehamn.

Fem personer jobbar heltid under en vecka med Till Betlehem. Mellan 60 och 70 frivilliga ställer upp med olika insatser i skådespelet som blivit ett jättearrangemang.

– Runt 2 000 gäster besöker kyrkan under två dagar. Det är inte många evenemang i Ulricehamn som lockar så mycket folk, säger Carl Sjögren.

Dagtid är det barn från kommunens skolor och förskolor som besöker kyrkan. Onsdag och torsdag kväll är det öppet för allmänheten.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons