Annons
Nyheter

Trestegsplan för Ryttershov

Torsdag den här veckan görs nya mätningar av inomhuslyften på äldreboendet Ryttershov. Före jul ska byggkonstruktionen granskas och materialprov skickas på analys.
Nyheter • Publicerad 15 december 2010

Kommunen har tagit hjälp av både medicinsk expertis och Arbetsmiljöverket för att upprätta en arbetsplan för det mögeldrabbade äldreboendet Ryttershov. I ett första skede handlar det om att kartlägga problemens omfattning och det kommer att göras i tre steg.

? I dag kommer Botaniska analysgruppen från Göteborg och gör mätningar i inomhusluften. Resultatet från de mätningarna är ett viktig underlag i bedömningen huruvida möglet är farligt för de personer som vistas i lokalerna. Läkare med inriktning mot arbetsmedicin kommer att göra den bedömningen.

Annons

? Den 21 december, på tisdag i nästa vecka, kommer Statens provningsanstalt till Ryttershov. Deras uppdrag är att besiktiga konstruktionen på byggnaden. Det ska förhoppningsvis hjälpa till med att ge svar på varför skadorna har uppstått.

? Dagen före julafton är ett nytt besök från Anticimex inbokat. Fler materialprov ska tas och det görs framför allt för att ta reda på möglets spridning i lokalerna. Den nya rapporten från Anticimex vidarebefordras sedan till både en arbetsmiljöingenjör och läkare. Även här vill man ta reda på hälsoriskerna.

Att personal, boende och anhöriga får ett besked om framtiden före jul är inte säkert. Analysen av luftmätningen tar nämligen en dryg vecka.

– Det troliga är att vi kommer in i början av nästa år innan vi har klara besked, säger Bengt Persson, driftingenjör på kommunen.

Samtidigt som kommunen hanterar problemen ligger ett anbud om totalrenovering av sista delen av Rytterhov ute.

– Anbudstiden är förlängd till 10 januari. Vi kan väl säga att det uppkomna läget gör det hela lite oklart, säger Bengt Persson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons