Annons
Nyheter
Först vid sittande möte fick ledamöterna i kommunstyrelsen se den styrande trepartialliansens förslag till budget för nästa år för Ulricehamns kommun.
Nyheter • Publicerad 9 september 2013

Vid kommunstyrelsens möte under måndagen var frågan om budget för 2014 samt flerårsplan för 2015/2016 ett av de första ärendena att behandla.

För Trepartialliansen, som består av Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna, var förslaget redan känt. Men inte för övriga partiers ledamöter.

Annons

Att underlaget skickades ut några timmar in på sittande möte, gjorde att de inte ansåg sig ha rimliga möjligheter att sätta sig in i materialet, inför beslutet i ärendet.

Visserligen har alla partier deltagit i budgetberedningen, där ett färdigt tjänstemannaförslag tagits fram.

Det som var nytt nu var den politiska profilen i Trepartialliansens förslag.

Beslutet gällde att skicka förslaget vidare till kommunfullmäktige, där beslutet tas den 30 september.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet valda alla att avstå från att rösta nu. Tiden för att sätta sig in i materialet ansågs för kort.

Beslutet blev därför att skicka Trepartialliansens förslag vidare till kommunfullmäktige.

För Trepartialliansen, som är i minoritet, väntar nu en politisk diskussion med andra partier i syfte att kunna lägga fram ett förslag till budget som en majoritet i fullmäktige kan ställa sig bakom.

Om andra förslag till budget från ett eller flera partier också läggs kommer att läggas fram, är av uppenbara skäl oklart i skrivande stund.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons