Annons
Nyheter

Tre ledamöter inkryssade i fullmäktige

Ulf Svensson (Mp), Arne Fransson (Mp) och Henrik Lööv (Kd). Det är trion som med hjälp av personvalskryss tar plats i Ulricehamns kommunfullmäktige.
Nyheter • Publicerad 27 september 2010

Rösträkningen från valet 2010 är nu definitivt avslutad, i alla fall vad gäller Ulricehamns kommun.

Det blev till sist tre kandidater som tog sig in via personvalskryss. Miljöpartisten Ulf Svensson skrev UT om redan i lördags. Han får sällskap av partikollegan Arne Fransson som stod på sjätte plats på Mp:s lista. Det är inte Ingegerd Borg-Saviharju (som ut.se felaktigt påstod i fredags) som försvinner när kollegorna kryssas in, utan den debattglade Ingemar Basth som förlorar sin fullmäktigeplats. Basth stod som andranamn på Mp-listan men hamnar närmast utanför då partiet får tre mandat.

Annons

Henrik Lööv blev den mest kryssade Kristdemokraten och tar därmed ett av partiets tre mandat.

En som föll på målsnöret var centerpartisten Christer Skoglund från Knätte. När alla distrikt utom ett var räknade var Skoglund över 5-procentgränsen och inne i fullmäktige. Det slutade med 4,41 procent för Skoglund och det räcker inte, trots att han var den i partiet efter Roland Karlsson som fick mest kryss.

Även Ulrika Geeraedts (Fp) var nära en plats med sina 4,22 procent av partiets kryss.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons