Annons
Nyheter

Tjuv tog kassaskåp på pulka

Polisen i Ulricehamn kan räkna in tre nya villainbrott från helgen. Från ett hus drogs ett kassaskåp med pulka.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2009

För andra helgen i rad har flera villaägare i Ulricehamn drabbats av inbrott. Fem fall förra veckan och tre nya nu, alla sent i fredags kväll.

– Det är bara att konstatera att vi nu drabbats precis som många andra ställen runt oss, säger Fredrik Zetterlund, närpolisbefäl i Ulricehamn.

Annons

De nya fallen skiljer sig lite jämfört med de tidigare.

– Nu har det röjts runt mer i husen och de verkar varit mindre försiktiga. Vi kan inte vara säkra på att de har ett samband med förra helgens inbrott, säger Zetterlund.

Vid två tillfällen har gärningsmännen brutit sig in i villorna genom att bryta upp fönster. I ett hus stals smycken och i det andra en kamera och en klocka.

Kassaskåpet stals i det tredje huset och detta transporterades sedan per pulka ned mot Sim- och sporthallen.

– Här har sannolikt skåpets lastats in i en bil, säger Fredrik Zetterlund.

Enligt polisen finns det än så länge inga misstänkta för inbrotten.

– Vi har en del spår och några få iakttagelser att jobba med. Det är mycket välkommet om folk som sett något som avviker mot det normala hör av sig till oss på polisen, avslutar Fredrik Zetterlund.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons