Annons
Nyheter

Sverigedemokraterna förlorar företrädare

På kort tid har Sverigedemokraterna i Ulricehamn råkat ut för tre avhopp. Nu har partiet svårt att besätta de tre platser i kommunfullmäktige man fick i kommunvalet i höstas.
Nyheter • Publicerad 10 december 2010

För några veckor var det Robert Palm, som kandiderade för Sverigedemokraterna i valet, som hoppade av.

Nu kommer ytterligare två SD-avhopp.

Annons

? Dels är det Lennart Andersson som lämnar sin plats i kommunfullmäktige. Orsaken anges till personliga skäl.

? Dels är det Thorleif Pettersson som med hänvisning till hälsoskäl hoppar av.

Enligt partiet finns gruppledare Tommy Larsson finns inga politiska motiv till avhoppen.

Han ser dem istället som en rad olyckliga omständigheter på kort tid. Han nämner i sammanhanget partiets tidigare företrädare Peo Ejderhall, som avled kort tid efter valet i höstas.

– Det känns naturligtvis tråkigt just nu, med det som hänt. Men det är omständigheter som vi inte rår över. Vi ska nog klara detta också.

Efter de senaste avhoppen återstår nu två representanter för partiet. Tommy Larsson sätter sina förhoppningar till ett namn som ska ha skrivits på partiets valsedel i kommunvalet. Namnet är nu registrerat hos valmyndigheten.

– Jag har ännu inte varit i kontakt med personen i fråga. Förhoppningsvis kan detta bli en lösning på situationen. Personen är inte medlem i partiet man kan ändå representera oss i kommunfullmäktige, säger Robert Larsson.

Trots partiets relativt stora framgång i valet har ni svårt att besätta de platser ni fått. Varför?

– Partiet och våra medlemmar är utsatta för ett hårt tryck. Många upplever att det finns en risk att man riskerar att drabbas av obehagliga konsekvenser om man tar politiska uppdrag för Sverigedemokraterna, säger Tommy Larsson.

Han tror inte att avhoppen nu får några konsekvenser för den praktiska politiken.

– Vi har ingen vågmästarroll. Däremot kan det ses som ett svek av våra väljare om vi inte kan leva upp till valresultatet genom att ta de platser vi har fått i valet.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons