Annons
Nyheter

Stipendium tar elever till Stockholm

Tingsholmseleverna Getoar Saraqini och Per Josefsson har tilldelats varsitt Berzeliusstipendium i ämnet kemi, och nu väntar två fullspäckade dagar i Stockholm.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2013
Foto: Agnes Eskilsson

Stipendiet innebär att de, tillsammans med 340 gymnasieelever från hela landet, får åka till Stockholm och delta i Berzeliusdagarna - två dagar fyllda med aktiviteter, alla med syfte att stimulera elevernas intresse för kemi.

- Det ska bli spännande, säger Getoar.

Annons

Båda killarna går tredje året på Naturvetenskapliga programmet på Tingsholmsgymnasiet i Ulricehamn, och för båda föll det sig naturligt att rikta in sig på naturämnena.

- Jag har rätt lätt för mig i de ämnena, och då blir det ju roligare också, säger Per.

- Och det är konkreta ämnen. Man kan mäta sig fram till ett resultat, fyller Getoar i.

För Getoar blir det troligtvis till att plugga medicin efter gymnasiet, och för Per väntar någon sorts civilingenjörsutbildning, helst med inriktning på fysik. Båda har siktet inställt på Lund.

- Det verkar vara en bra studentstad, säger Getoar.

Killarna påbörjar resan till Stockholm på torsdagskvällen, och sedan väntar två nätter på ett fint hotell.

- Vi får se om vi hinner med att göra något annat inne i stan, det är ett rätt fullt schema som väntar. Det blir en stor festmiddag på fredagskvällen, berättar Per.

Annars väntar en spännande vår för både Per och Getoar, och studenten närmar sig allt mer. Men först blir det alltså två dagar i Stockholm med duktiga kemielever från hela Sverige.

- Vi har sett fram emot det här, säger Per.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons