Annons
Nyheter

Stenbocksskolans tjejer drar ifrån killarna

Den senaste statistiken från Stenbocksskolan visar att tjejerna presterar allt bättre och killarna allt sämre.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2009

Att tjejer ofta presterar bättre än killar på högstadiet är ingen nyhet. På både Stenbocksskolan i Ulricehamn och Ätradalsskolan i Timmele har tjejerna under lång tid redovisat bättre studieresultat.

Kommunens kvalitetsredovisning för 2008 visar att klyftorna mellan könen på Stenbocksskolan växer kraftigt. Sett över alla elever skiljer 38,9 meritpoäng till tjejernas fördel. I riket som helhet är den skillnaden drygt 22 poäng.

Annons

Tjejerna på Stenbocksskolan har ett genomsnittligt meritvärde som ligger en bra bit över rikssnittet medan motsvarande jämförelse för killarna är att Stenbocksskolan halkat rejält efter.

Ätradalsskolan visar samma mönster med tjejer som presterar bättre resultat än killarna. Här har dock skillnaderna jämnats ut under 2008. Åtta poäng mindre skiljer nu mellan könen.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons