Annons
Nyheter

Silfvertelning i strid med Holmin

Det har hettat till mellan två politiker i kommunstyrelsen.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2010

Det handlar om Erik Silfvertelning Fred (SPI), ersättare i kommunstyrelsen som känner sig påhoppad av moderaten Lars Holmin.

Enligt Fred ska Lars Holmin ha försökt få honom avlägsnad från sitt politiska uppdrag i kommunen.

Annons

– Vad är det med min person, som gör Holmin så frustrerad? Det kan man undra. Han har här visat prov på utomordentligt dåligt omdöme. Skammen drabbar dessvärre även hans parti, som han ju representerar i kommunstyrelsen, skriver pensionärspartisten till kommunstyrelsen.

Lars Holmin ger sin syn kontroversen.

– Det hela har sin grund i den manifestation mot främlingsfientlighet som flertalet politiska partier höll i höstas. När jag frågade Silfvertelnings partikamrat Carl-Erik Nyberg, som är ordförande i SPI, varför inte deras parti var med, gled han undan frågan.

– Det blev då en diskussion, där jag ifrågasatte varför partiet inte vågar stå för sina åsikter. Om det nu är så att de är främlingsfientliga, så tycker jag att de måste våga stå för den uppfattningen och inte slingra sig.

Erik Silfvertelning Fred påstår att du vill få honom avlägsnad från sitt uppdrag. Vad säger du om det?

– Nej, det har jag inte sagt. Däremot sa jag att det blir en konstig stämning vid ks-mötena när hans parti påstår att samtliga ensamkommande flyktingbarn är lögnare, svarar Lars Holmin.

Till UT säger Erik Silfvertelning Fred att han inte vet vad som är Lars Holmins motiv till kravet på att han skulle avgå.

– Men jag kan väl gissa. Det handlar troligen om den svenska avundsjukan. Då jag ger uttryck för en viss vältalighet i kommunstyrelsen och dessutom besitter både kunskap och erfarenhet, kan det vara något som irriterar Lars Holmin. Särskilt som jag tillhör ett mindre parti.

Det handlar alltså inte om partipolitik?

– Nej, det tror jag inte.

Carl-Erik Nyberg, som var den som hade diskussionen med Lars Holmin, vill för sin del inte kommentera kontroversen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons