Annons
Nyheter

Rött och tutigt på Storgatan

Tut, tut. Iiioooiiiooo. Oooaaaoooaaa. Män i lustiga mustascher och blanka hjälmar tutade gärna med sirenerna när de paraderade Storgatan fram i lördags.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2010
Veteranbrandbilar.
Veteranbrandbilar.Foto: 

Först kom Tidaholmaren, Ulricehamns första brandbil från 1926. Sedan följde ett 40-tal fordon från ett halvt sekel, allt från en Scania Vabis från Stockholm till besiktningsmotorcykeln av märket Blixt från Ulricehamn.

På bilarna satt ofta äldre män med hjälm och skägg samt uniform eller annan tidstypisk klädsel och alla såg ut att trivas mycket bra där de satt.

Annons

En som för omväxlings skull inte satt i en bil utan stod på torget och tittade var Per-Ola Lyreborg från räddningstjänsten i Liared.

– Det är roligt att se hur utvecklingen gått framåt och hur det var då, sade han om rallyt.

Historien är samtidigt inte alltför avlägsen, påpekade han. För när han började vid räddningstjänsten i Liared var den äldsta bilen från 1959.

Ulricehamnsbilarna var hans favoriter, samt den första Tidaholmaren.

– Det är tre killar hemifrån som åker med på den.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons