Annons
Nyheter

Reklamarna som tar priset

En främmande fågel i Ulricehamns företagsvärld. IPM Ulricehamn byggde nytt bo och det är en av anledningarna till att reklambyrån nu är årets företag.
Nyheter • Publicerad 4 mars 2011
Jesper Fritzson, Catharina Nord och Niclas von Schantz ställde gärna upp på ett segervrål.
Jesper Fritzson, Catharina Nord och Niclas von Schantz ställde gärna upp på ett segervrål.Foto: Henrik Erickson

En reklambyrå av storstadskaraktär i lilla Ulricehamn. Kan det vara något?

Ja, uppenbarligen. För IPM Ulricehamn rullar det på som tåget och i kväll utsågs man till årets företag i Ulricehamns kommun. Entreprenörsgiganten Jens Spendrup, ordförande i Företagarna i Sverige, fanns på plats för att dela ut priset.

Annons

– Hedervärt, säger Jesper Fritzson och ler.

Han menar säkert både priset och prisutdelaren. Fritzson tillsammans med Niclas von Schantz och Catharina Nord står bakom den moderna reklambyrån som i dag huserar tillsammans med Hökerum bygg i det gamla verkstadshuset på Boråsvägen.

– Att flytta dit blev faktiskt en nytändning för hela företaget. Det trodde vi nog inte, säger Niclas von Schantz.

IPM har bara tio procent av sin marknad i Ulricehamn. Resten hämtas hos större aktörer runt om i landet. Trots det ser de bara positivt på att ha kontoret här.

– Vi brukar säga att vi erbjuder ett jobb värdigt en storstad och samtidigt fem minuter till dagis, säger Jesper Fritzson.

– I reklambranschen blir inte vi en storstadsbyrå bland alla andra. På många sätt blir vi tydligare, säger Catharina Nord.

– Det går 13 av sådana som oss på ett dussin i Stockholm, säger Jesper Fritzson.

I nomineringen fanns rader om stort hjärta för Ulricehamn och trots att en tredjedel av personalen på byrån pendlar in och en tredjedel är inflyttade till Ulricehamn verkar det stämma.

– Vi älskar Ulricehamn, säger Niclas von Schantz.

Priser delades också ut till årets köpman i Cityföreningen, till årets nystartsföretag, årets Gällstadambassadör och Kugghjul 35 delade ut årets stödhjul. Vinnarna syns i faktarutan här intill.

Annons

Näringslivsgalan i Ulricehamn har blivit en tradition. Årets upplaga var så populär att det till och med var svårt att få plats med alla gäster i stora salen. Radioprataren från Borås, Tommy Larsson, guidade gästerna genom kvällen och Jens Spendrup hade en huvudroll.

Spendrup trivdes bland företagarna.

– Att vara bland entreprenörer är det bästa jag vet. Vi företagare gör skillnad för Sverige, sade han i sitt inledningsanförande.

Inte konstigt att han stod högt i kurs med den inledningen.

Pristagare på galan

Årets företag

IPM Ulricehamn

(Övriga nominerade: Urbans byggvaror och Moderna smycken)

Årets nystartsföretag

Per i Näven

Årets Gällstadambassadör

Föreningen Kul på scen med Gällstadrevyn

Årets stödhjul (delas ut av Kugghjul 35)

Marcus Sjöbring, personalchef på Bogelack

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons