Annons
Nyheter

Protester mot hus i Stadsparken

Flera boende i området vid Stadsparken vänder sig mot planerna på att låta tennisklubben bygga ny klubblokal invid banorna.
Nyheter • Publicerad 7 april 2009

Som UT berättade den 24 januari vill Ulricehamns Tennisklubb bygga ett 120 kvadratmeter stort klubbhus i Stadsparken. Förutom omklädningsrum, dusch och kontor ska det inrymma toaletter, kiosk och överbyggd altan.

Men flera boende i området vill inte se denna utveckling. De menar att ett klubbhus i Stadsparken kommer att leda till störningar för boende. Dessutom anser man att parken ska vara fredad från idrottsanläggningar och istället fungera som grönområde med rekreationsmöjligheter för allmänheten.

Annons

– Vi ser allvarligt på att man använder en Stadsparks område till idrottsklubbar. Idrottsklubbars verksamhet måste kunna läggas någon annanstans som är lämpligare, heter det i en av de inkomna skrivelserna, som undertecknats av ett 20-tal personer.

Att det redan i dag finns tennisbanor i området är illa nog, anses det:

– Vi som bor nära parken kan inte sitta ute på våra balkonger utan att vi ständigt hör ljudet av dunkande tennisbollar, timme ut och timme in.

En lösning på situationen vore att placera tennisbanor och omklädningsrum vid Sportstugan (UIF-stugan) där annan idrottsverksamhet finns och idrottshallar.

En bostadsrättsförening i området förordar det alternativ där klubbstugan placeras nära två av tennisbanorna, söder om gång- och cykelvägen (alternativ 1).

Ulricehamns hembygdsförening motsätter sig också de föreslagna placeringarna. Alternativ 2 är minst lämpligt med hänsyn till närheten till ekallén och den splittring av den sammanhållna gräsytan som skulle bli följden.

Föreningen är dock öppen för att ett nytt klubbhus byggs. Det bör få samma placering som det nuvarande mindre klubbhuset har. Det förutsätts då att detta kommer atts rivas.

– En placering på denna plats skulle kunna genomföras med ett mycket begränsat ingrepp i parkmiljön och utan att man uppfattar att tennisverksamheten utökar sina domäner, skriver föreningen.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons