Annons
Nyheter

Panik bland ridhusets ponnyer

När personalen kom till ridhuset i måndags morse hade åtta ponnyer slitit sig. Jenny Johansson på ridskolan misstänker att någon smällt smällare vid Ubbarp.
Nyheter • Publicerad 4 januari 2012

– Jag har aldrig varit med om något liknande under alla år som jag jobbat med hästar, säger ridläraren Jenny Johansson.

Hon berättar att det var totalt kaos i stallet i måndags morse. Åtta ponnyer hade slitit sig från grimmor och uppbindningar.

Annons

– Att en häst kan komma lös kan ju hända men det här var något helt annat. De måste blivit väldigt skrämda av något och jag ser det som rena turen att ingen häst skadade sig allvarligt, säger Jenny Johansson.

Ridskolepersonalen har fått höra att det förekommit fyrverkerier i området även på nyårsdagen.

– Vi misstänker att någon har varit och skjutit i närheten av ridhuset och att det är det som skrämt hästarna. Frågan är ju aktuell och om det nu är någon som haft fyrverkerier i området så kan det ju vara bra att veta vilka konsekvenser det kan få, säger Jenny Johansson.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons