Annons
Nyheter

Omfattande apparat när snövallarna forslas bort

I torsdag började den efterlängtade bortforslingen av snövallar i Ulricehamn. 240 ton snö per dag körs bort.
Nyheter • Publicerad 5 februari 2010
Foto: 

I samråd med kommunen beslutade Ulricehamns Energi AB att börja köra bort snövallar utefter i första hand genomfartsgatorna i Ulricehamn. Anledningen att bolaget ville ha med sig kommunen var att det, som tidigare nämnts, är en omfattande procedur som slukar pengar.

Ungefär 100 000 kronor dagligen är kostnaden för att hålla en snöslunga, två snöplogar och fyra lastbilar igång.

Annons

Snöröjarlagen håller igång i tio timmar varje dag, med start klockan fem på morgonen. Varje bil lastar åtta ton snö och totalt kör de fyra bilarna bort 960 ton snö på en dag.

I fem dagar beräknar man hålla på i den här omgången. Förhoppningsvis skall frånvaron av 4 800 ton snö märkas.

Om det nu blir så mycket. Det strulade till sig ordentligt på torsdagsförmiddagen, då snöslungan körde på en stor sten vid Lidl-hållplatsen. Det krävde en reparation och det blev en bra stunds stillestånd.

Denna sten var enligt uppgift utlagd för att förhindra bussar och andra fordon att köra upp på gräsmattan. Att denna och andra stenar kunde var till hinders vid snöröjning hade uppenbarligen ingen tänkt på allvar efter alla snöfattiga vintrar.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons