Annons
Nyheter

Oklar framtid för Forum

I avvaktan på att fritidsgården Forum flyttas görs inga större satsningar på att förbättra miljön i lokalerna.
Nyheter • Publicerad 7 april 2009
Martin Sköld på Forum visar en list som lossnat. Något underhåll i lokalerna görs inte i väntan på beslut om eventuell flytt.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Några besked om när och vart fritidsgården Forum ska flyttas då kommunen avvecklar sin verksamhet i nämndhuset finns inte. Det är en oklarhet som personalen vid fritidsgården levt med i flera år.

– Vi vet inget om vad som planeras. Eller ens om något planeras. Däremot vet vi att man inte gör några större satsningar för att förbättra miljön här, just med hänvisning till att Forum ändå ska flytta. Men om flytten blir om ett år eller om fem år får vi inga besked om, säger Martin Sköld, anställd vid fritidsgården.

Annons

Så det blir till att leva med den lokal som i dag finns till förfogande. Precis som grannen stadsbiblioteket tvingas göra.

Till det positiva hör att det är gott om ytor. Lågt i tack, förvisso, men de generösa utrymmena i källarplanet rymmer bland annat biljardhall, filmrum, fikahörna, innebandy-bana samt spelrum.

Den stora salen med skateboardramp är också ett uppskattat inslag, både av besökare och av personal. Här är väggarna delvis nymålade.

– Detta är bra, säger Martin Sköld. När vi väl flyttar ska ramperna monteras ner och tas med till det nya stället, var det nu blir.

Men det finns även brister, konstaterar Martin, då han visar runt. Det mest iögonfallande är spåren efter översvämningen för något år sedan. Något nytt golv har inte lagts in efter saneringen. Istället är det betong i flera av utrymmena.

I en av öppningarna in till filmrummet hänger dörrposten lös. Bakom ett av målen i innebandyrummet har någon förgäves försökt dölja elpropparna med en kartong.

Golvlister saknas också. På något ställe har en vanlig planka spikats fast. Tidvis kan det vara ganska högljutt under de tider som Forum har öppet. Men något som dämpar ljudet saknas. Innertaket är fullt av hål. Här och var hänger gult isoleringsmateriel ner. Golvet i den öppna hallen där bland annat serveringen finns bågnar.

Det sammantagna intrycket är att det är nedslitna lokaler, menar Martin Sköld.

– Det pratas mycket om biblioteket som behöver nya lokaler. Så är det säkert. Men flera av problemen finns även här. Här vistas dessutom ungdomar ibland flera kvällar i veckan. Det är lika viktigt att miljön blir bra för dem, säger Martin Sköld.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons