Annons
Nyheter

Nytt sommarmöte med Sjöstedt

De senaste åren har Jonas Sjöstedt (v) hållit sommarmöte i Folkets hus i Ulricehamn. Söndagen den 14 juli är det dags igen.
Nyheter • Publicerad 13 juli 2013
Jonas Sjösted börjar bli hemmastadd i Folkets hus i Ulricehamn.
Jonas Sjösted börjar bli hemmastadd i Folkets hus i Ulricehamn.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Kommer det vara en tradition att du håller möte här varje år?

– Ja, det har blivit så. Vi har redan börjat prata om att anordna ett större möte här inför valet. Något som jag tycker är väldigt roligt är att det inte bara kommer människor som sympatiserar med vänsterpartiet utan även de som inte riktigt har bestämt sig ännu. Förra året var vi några hundra som träffades.

Annons

Hur ser upplägget ut på söndag?

– Det blir ett rättfram möte, där jag först pratar en stund och sedan finns möjligheten att ställa frågor. Efter det dricker vi kaffe tillsammans. Det brukar bli bra diskussioner och en avslappnad och informell stämning både vid frågestunden och vid kaffet.

Vilka frågor kommer du att ta upp?

– Huvudfrågan inför valet; privatiseringen inom skolan och sjukvården och hur det har fungerat. Är det verkligen så klokt? Jag kommer också prata om klimatfrågan, jobb och landsbygdsutveckling. Jag vet att ni i Ulricehamn har haft en strid om skolorna på några orter och jag tycker att det är viktigt att det finns den servicen på landsbygden så att fler vill bo där. Något annat som skulle vara väldigt positivt för Ulricehamn är en ny järnväg som skulle göra det lättare att pendla till Göteborg.

Vad är ditt intryck av Ulricehamn?

– Jag tycker väldigt bra om Ulricehamn. Min släkt kommer härifrån och jag har varit här varje sommar sedan jag var barn. Jag tycker det är extra roligt att prata i folkets hus eftersom det är ett av de vackrare i landet. Ulricehamn är en väldigt trevlig stad och jag hoppas att stadskärnan fortsätter att vara levande trots att det etableras en stormarknad utanför.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons