Annons
Nyheter

Nybergs flyttar och expanderar

Företagen Nyrent och Nybergs entreprenad med gemensam ägare i Dan Nyberg flyttar och passar samtidigt på att utvidga.
Nyheter • Publicerad 30 december 2010
Arbetet med Nybergs och Nyrents nya lokaler ovanför Nyboholms värdshus är igång.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Dan Nyberg.Foto: Anders Rosenberg

Nyrent hyr ut maskiner och Nybergs entreprenad erbjuder entreprenadtjänster. Företagen finns nu under samma tak på Karlsnäsvägen.

Dessa lokaler har man växt ur och eftersom det saknas möjlighet att utvidga på den nuvarande platsen omlokaliserar man och bygger nytt strax öster om Nyboholms värdshus, norr om riksväg 40.

Annons

– Vi ökar undan för undan både på uthyrningen och entreprenaden, säger Dan Nyberg.

Istället för nuvarande sju hundra kvadratmeter får företagen nu det dubbla att husera på när de nya lokalerna blir klara till sommaren.

Nybergs har en omsättning på runt femton miljoner och tio anställda, Nyrent har en omsättning runt sju och tre anställda. Enligt Dan Nyberg kan det bli aktuellt med nyanställningar i framtiden.

Att det går bra och att företagen kan växa förklarar Dan Nyberg med en bra service.

– Det är den vi lever på, det är vår stora grej.

Nybergs entreprenad

Dan Nyberg startade Nybergs entreprenad för över 30 år sedan. Företaget erbjuder entreprenadtjänster som schaktning, lossning, lastning, grävning, snöröjning och sopning.

Företaget utför jobb åt byggföretag där man bland annat lossar och lastar material. På byggsidan servar företaget kunder som Hökerum Bygg, Bygg Arvid, Skanska, NCC och Ulricehamns kommun. ??Man utför dessutom sopning och snöröjning för ett 25-tal industrier.

Nyrent startades 2004. Företaget hyr ut ett stort antal maskiner för olika arbetsområden till både företag och privatpersoner.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons