Annons
Nyheter

Nya småbåtsplatser i hamnen

Småbåtshamnen i Ulricehamn ska byggas ut. Till att börja med blir det 40 nya platser redan nu i vår, om serviceförvaltningen får som den vill.
Nyheter • Publicerad 3 mars 2009
Trångt i hamnen. Nu finns ett förslag att 40 nya småbåtsplatser ska skapas.
Trångt i hamnen. Nu finns ett förslag att 40 nya småbåtsplatser ska skapas.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Under senare år har trycket ökat kraftigt och efterfrågan på båtplatser är betydligt större än tillgången.

Den befintliga småbåtshamnen rymmer cirka 190 platser. Men kön för båtplats består av ytterligare 150 förfrågningar. Kön är dessutom i ständigt växande.

Annons

Mot den bakgrunden har serviceförvaltningen inlett ett långsiktigt arbete med att utreda en framtida utformning för kommunens småbåtshamn i Åsunden.

I avvaktan på den kommer en tillfällig bryggsektion med 40 nya platser att byggas. Förhoppningen är att den ska bli klar att ta i bruk inför årets båtsäsong.

Förslaget att skjuta till pengar (en halv miljoner kronor) till satsningen har fått klartecken i kommunstyrelsens arbetsutskott. Förslaget kommer närmast att behandlas av kommunstyrelsen.

Kostnadskalkylen innefattar, förutom själva bryggan, bommar, belysning, landsfästen samt vissa schaktningsarbeten.

Utökningen måste godkännas av länsstyrelsens vattenvårdsenhet. Med tanke på deras beräknade handläggningstid om cirka åtta veckor, har en ansökan lämnas dit.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons