Annons
Nyheter

Mycket rök från brinnande släp

Vid tolvtiden på fredagen började ett lastbilssläp brinna på riksväg 46 utanför Ulricehamn. Chauffören kunde själv koppla loss och rädda dragbilen.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2009
En lastbil började brinna på riksväg 46 vid Vist. Chauffören lyckades själv koppla bort dragbilen och rädda denna.
En lastbil började brinna på riksväg 46 vid Vist. Chauffören lyckades själv koppla bort dragbilen och rädda denna.Foto: Henrik Erickson

Det var påliggande bromsar som orsakade lastbilsbranden. Chauffören själv såg rökutvecklingen från släpets främre hjulpar och lyckades ta fordonet av väg 46 och in på avfarten mot Vists kyrka. Chauffören lyckades också på egen had koppla loss dragbilen och sätta den i säkerhet-

– Bra gjort. Det hade kunnat bli värre om det tagit sig i den, säger räddningstjänstens insatsledare Bo Bilsson.

Annons

Räddningstjänsten var snabbt på plats och släckte ekipaget. Det var kraftig rökutveckling på platsen före och under släckningsarbetet. En skarp lukt av bränd plast och gummi låg över hästhagarna i området.

– Det var inget farligt gods i lasten så på så sätt var det ingen fara, säger Bo Nilsson vidare.

Branden orsakade mindre trafikstörningar på riksvägen men efter en halvtimma var alla räddningsbilar borta och trafikrytmen normal igen.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons