Annons

Ministern knackade på Anjas dörr: ”Blev förvånad”

Att knacka dörr under valtider har blivit en klassiker för flera partier. I söndags knackade energi- och samordningsministern Ibrahim Baylan (S) på hos invånarna i Tranemo och Svenljunga.
– Jag blev lite förvånad, säger Anja Puputti efter besöket hemma i Tranemo.
Tranemo • Publicerad 27 augusti 2018
Anja Puputti förvånades över att en minister knackar dörr i Tranemo. ”Det var lite svårt vad jag skulle säga först. Tankarna gick fram och tillbaka”, säger hon
Anja Puputti förvånades över att en minister knackar dörr i Tranemo. ”Det var lite svårt vad jag skulle säga först. Tankarna gick fram och tillbaka”, säger honFoto: Anna Sjödin

För elva år sedan flyttade Anja Puputti till Tranemo. När hon blev pensionär insåg hon att inkomsterna inte skulle räcka.

– Vi sålde huset i Bollebygd och köpte ett i Tranemo. Då fick vi lite extra pengar för att bättra på pensionen. Nu bor vi mycket billigare än vi hade kunnat göra i en lägenhet, säger hon.

Annons

När Ibrahim Baylan (S) ringer på hennes dörrklocka pratar hon i telefon.

– Jag blev lite förvånad att en minister kommer när man bor här. Jag kände igen honom.

Pensionärernas situation är en viktig valfråga för Anja Puputti. ”Jag har levt som pensionär i tio år. Det har lovats förbättringar, men det har inte hänt mycket. 50 kronor extra i månaden, vad räcker det till i dagens läge?”
Pensionärernas situation är en viktig valfråga för Anja Puputti. ”Jag har levt som pensionär i tio år. Det har lovats förbättringar, men det har inte hänt mycket. 50 kronor extra i månaden, vad räcker det till i dagens läge?”Foto: Anna Sjödin

Ibrahim Baylan är klädd i en mörk kostym med en uppknäppt vit skjorta under. Han frågar Anja Puputti om hon har några funderingar inför valet. Pensionärernas situation är det första ämnet som kommer på tal. Hon är kritisk till att pensionärerna under många år har lovats förbättringar, men menar att det inte har hänt mycket.

S-ministern nämner vallöftet om att partiet vill höja pensionen med 600 kronor per månad. Samtalet går över till ungdomar och skolan. Anja Puputti tycker att körkort bör ingå i utbildningen. Efter en stund är pratstunden över. Ibrahim Baylan vandrar vidare på gatan i Tranemo med de lokala företrädarna Eva-Karin Haglund och Tony Hansen.

– Det har gått bra. Det är förvånansvärt många som öppnar dörren. Det blir en del bra diskussioner, säger Ibrahim Baylan.

Tony Hansen (S) visade upp Tranemos gator för Ibrahim Baylan (S) tillsammans med Eva-Karin Haglund (S).
Tony Hansen (S) visade upp Tranemos gator för Ibrahim Baylan (S) tillsammans med Eva-Karin Haglund (S).Foto: Anna Sjödin

Han ser Socialdemokraterna i Tranemo som ett föredöme med tanke på det blocköverskridande samarbetet med L och KD.

– Det är ett ansvarsfullt styre, säger han.

Efter rundan i Tranemo beger han sig till Svenljunga för att se om han kan övertyga några väljare där. Frågan är om han har övertygat Anja Puputti.

– Nja, det vet jag inte. Men det var ju väldigt trevligt förstås, säger hon.

Anna Sjödin/BT

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons