Annons
Nyheter

”M-förslag som att kissa på sig”

Det M-märkta förslaget att sälja ut Stubos lägenheter innebär ett kortsiktigt tänkande, anser oppositionsrådet Mattias Josefsson (S).
Nyheter • Publicerad 7 april 2010

Carljohan Molanders (M) förslag presenterades i lördagens UT. Mattias Josefsson ser förslaget som ett exempel på kvartalspolitik.

– Det kan liknas vid att kissa på sig. Först blir det varmt och skönt men efter ett tag blir det inte lika behagligt, skriver han på sin blogg.

Annons

Han hänvisar till kommunens mål om ökad befolkning. För att nå det krävs mängder av nya bostäder. Här har privata aktörer en roll att spela.

– Men kommunen har ett ansvar att se till att det byggs ett varierat utbud av bostäder där hyresrätten är en viktig del. Vid byggandet på marknadsmässigt mindre attraktiva områden kan ett kommunalt bostadsbolag initialt vara en viktig aktör, anser Mattias Josefsson.

Han ifrågasätter också den påstådda nyttan med en omvandling av Stubo till ett fastighetsbolag - att kommunen kan använda pengarna som frigörs till att finansiera tyngre investeringar som kommunen står inför.

– Bland annat nämns Lassalyckan. Det är intressant eftersom kommunen i princip har täckning för hela investeringen vid Lassalyckan via sina investeringsmedel.

Stubo ska bedriva en aktiv förvaltning av sitt bostadsbestånd, precis som i dag, skriver Mattias Josefsson. Det innebär både att bygga nytt, renovera, köpa och sälja bostadsfastigheter.

Han kan också tänka sig att använda Stubo som medfinansiär och därmed delägare av exempelvis ett framtida stadsbibliotek i Ulricehamn.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons