Annons
Nyheter

Lastbilar på Marbäcksvägen stör

De boende längs Marbäcksvägen är fortsatt irriterade över stolparna som begränsar trafiken på vägen.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2009
Stolparna i mitten av Marbäcksvägen har ökat ljudnivån från trafiken. De boende utmed vägen är irriterade.
Stolparna i mitten av Marbäcksvägen har ökat ljudnivån från trafiken. De boende utmed vägen är irriterade.Foto: Christer Seldevall

Ganska snart efter att markeringarna satts upp märkte de boende att störningarna från trafiken ökade, berättar Stig Johansson, själv boende längs vägen.

– Med stolparna mitt i vägen blir vägbanorna smalare. Det innebär att bilarna kör närmare trottoaren.

Annons

– När lastbilarna kör över brunnslocken hörs det väldigt mycket inne hos oss som bor här. När lasten består av betongbalkar studsar dessa vilket resulterar i riktiga smällar.

Särskilt jobbigt är det på nätterna. Då kör lastbilarna också lite fortare, än under dagtid, enligt Stig Johansson.

Att stolparna stoppar upp och hindrar yrkestrafik är en annan negativ effekt av stolparna. Detta drabbar såväl ambulansutryckningar som sophämtningen.

– När sopbilen kommer blir det långa köer med bilar som inte kommer förbi. Samma sak på somrarna när vissa cyklister kör på vägen. Då kan bilar heller inte komma förbi.

Enligt Stig Johansson har de boende i området hört av sig till kommunen. Men förgäves.

– Vi vill ha bort stolparna. Om hastigheten har sänkts till följd av dem så är det endast marginellt. Men de negativa effekterna är desto fler, säger Stig Johansson.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons