Annons
Nyheter

Landsbygden fyllde Missionskyrkan

När Landsbygdsalliansen under onsdagskvällen bjöd in till möte om en folkomröstning i den omdebatterade skolnedläggningsfrågan var Missionskyrkan fylld till sista plats.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2013
Tomas Jacov, ordförande i Landsbygdsalliansen, talade inför en fullsatt kyrka. Många var intresserade av den kampanj för folkomröstning i skolfrågan som nu initierats.
Tomas Jacov, ordförande i Landsbygdsalliansen, talade inför en fullsatt kyrka. Många var intresserade av den kampanj för folkomröstning i skolfrågan som nu initierats.Foto: Henrik Erickson

Uppskattningsvis 250 personer trängde sig in i Missionskyrkan i Ulricehamn när Landsbygdsalliansen arrangerade det stormöte som hade som syftet att dra igång en kampanj med kravet att skolfrågan ska avgöras i en folkomröstning. Den skolfråga som handlar om förslaget att Vegby skola, Dalums skola och Marbäcks skola ska läggas ned.

Bland talarna fanns Landsbygdsalliansens Tomas Jacov, Mattias Remar från sammanslutningen Uppror för skolan, Fredrik Gotting från Grönahögs utvecklingsgrupp och Roland Karlsson, fullmäktiges ordförande, som förklarade hur måndagens fullmäktigemöte går till.

Annons

Samtidigt startades namninsamling för en folkomröstning i frågan. Landsbygdsalliansen räknar med att ha 2 000 namn före fullmäktigemötet på måndag. Det är fler än vad som behövs för att väcka frågan.

Läs mer om skolfrågan och mötet i Missionskyrkan i torsdagens UT.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons