Annons
Nyheter

Kvinnornas dag i sporthallen

På söndag fylls Sim- och sporthallen av ett 80-tal hantverkare som alla vill uppmärksamma kvinnodagen och visa sina färdigheter.
Nyheter • Publicerad 6 mars 2009
I dag och i morgon förbereder och sköter Sanna Einarsson, Marie Larsson och ett 20-tal andra frivilliga allt det praktiska kring söndagens mässa.
I dag och i morgon förbereder och sköter Sanna Einarsson, Marie Larsson och ett 20-tal andra frivilliga allt det praktiska kring söndagens mässa.Foto: Kajsa Kettil

Arrangemanget heter Ulricamässan, och som namnet antyder är det bara kvinnor som ställer ut. Bakom mässan står Marbäcks idrottsförening, och då särskilt föreningens damklubb. Idén om en mässa med kvinnliga utställare fick föreningsmedlemmen Benny Sahlén efter att han besökt en liknande mässa i Norrland. Marbäcks IF:s damklubb nappade snabbt på idén. Sedan november har förberedelserna pågått, berättar Sanna Einarsson som är med i damklubben.

– Vi ville ha en mässa med egentillverkade saker, riktigt hantverk. Och det gick riktigt bra att hitta kvinnor som ville ställa ut, säger hon.

Annons

Utställarna kommer från Ulricehamn och städer i närheten, som Jönköping, Falköping, Borås samt delar av Småland. Bland mässborden kommer det att finnas smycken, sylt, balkläder, påskpynt, akvareller och mycket annat. Arrangörerna hävdar att de har satsat på att hantverken ska få vara i centrum.

– Vi vill göra en enkel mässa där det inte är pråligt och utan en massa omkringliggande evenemang. Ungdomarna i föreningen kommer att ha lotteri, men det är allt, säger Sanna Einarsson.

Marie Larsson tillägger att de hoppas att såväl män och barn som kvinnor besöker Sim- och sporthallen på söndag.

– Det finns något för alla i familjen. Själv är jag intresserad av smycken och blommor och kommer nog att titta extra mycket på det, säger hon.

Intäkterna går till Marbäcks idrottsförening, bland annat till barn- och ungdomsverksamheten inom fotboll, gymnastik och bordtennis.

Kajsa Kettil
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons