Annons

Kommunalt bolag nominerat till hälsopris

Ulricehamns energi har nominerats till ett pris som går till företag som arbetar aktivt med att sänka sjuktal.
Ulricehamn • Publicerad 10 april 2018 • Uppdaterad 12 april 2018
Ulricehamns energi.Foto: Axel Noren

Det är företagshälsan Avonova som har instiftat ett pris de kallar Guldpilen. Enligt Avonova utmärks de nominerade finalisterna av att de alla arbetar aktivt och systematiskt med att sänka sjuktalen och stärka friskfaktorerna.

Med priset vill Avonova lyfta frågor om arbetsmiljö och hälsa. Företaget vill att fler företag och organisationer ska granska sig själva och sin verksamhet.

Annons

Jörgen Malmenskog är vd på Avonova:

– I en tid då antalet sjukskrivningar ökar är det extra viktigt att lyfta fram exempel på hållbara arbetsplatser. Ett gott ledarskap med fokus på balans i livet minskar risken för ohälsa och bidrar till långsiktigt välfungerande och lönsamma organisationer, säger han.

Vinnaren utses under Almedalsveckan.

Totalt hade ett femtiotal företag och organisationer nominerats. Bland dessa har en jury utsett totalt femton finalister i tre olika kategorier: stora företag, små företag och offentlig sektor.

Ulricehamns Energi är en av fem nominerade i kategorin små företag.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons