Annons
Nyheter

Inte ansvarig för kvinnans död - även hovrätten friar 53-åring

En kokainkapsel sprack i kvinnans mage på ett hotell i Bogota. Ulricehamnsmannen som stått åtalad för vållande till annans död frias även i hovrätten.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2010

Hovrätten för Västra Sverige var inte enig i sitt beslut att helt fria 53-åringen som bor i Ulricehamn. Majoriteten av hovrättsråd och nämndemännen anser dock inte att det är ställt utom allt rimligt tvivel att Ulricehamnsmannen varit medveten om att hans kvinna hade kokainkapslar i magen.

Åklagaren har i både tingsrätten och hovrätten framhållit att resan skedde på Ulricehamnsmannens initiativ. Han har tidigare dömts för kokainsmuggling. Försvårande för mannen, menar åklagaren, är att mannen inte ville att kvinnan skulle uppsöka sjukhus då hon började känna sig dålig.

Annons

53-åringen har även i hovrätten sagt att det var kvinnans vilja att inte uppsöka sjukhus. Han säger sig inte känna till att kvinnan svalt kokain.

Åtalet mot mannen ogillas i sin helhet. Förutom vållande till annans död stod mannen åtalad för grovt narkotikabrott. Inte heller det kan bevisas, enligt hovrätten.

Ulricehamnsmannen var 2003 i Colombia med sin partner. Kvinnan, i 40-årsåldern, dog av kokainförgiftning på ett hotellrum i Bogotá.

I januari 2009 häktades Ulricehamnsmannen. Han misstänktes för grovt narkotikabrott, förberedelse till grov narkotikasmuggling och grovt vållande till annans död.

I april 2009 friades mannen helt av Göteborgs tingsrätt. Domen överklagades till hovrätten.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons