Annons
Nyheter

Inga spår efter automaten

Nu i veckan lät Ulricehamn sparbank mura igen den vägg där den stängda uttagsautomaten tidigare har suttit.
Nyheter • Publicerad 6 mars 2009

Det var i februari som sparbanken stängde uttagsautomaten vid Stora torget i Ulticehamn. Ett beslut som möttes med reaktioner från allmänheten.

I mitten av februari berättade så Länsförsäkringar Älvsborg i UT att de var intresserade av att ta över automaten från sparbanken. Man har erbjudit sig att ta över hyreskontraktet för den aktuella lokalen.

Annons

Från sparbanken är beskedet att detta är möjligt, under förutsättningen att sparbanken får ersättning för de investeringar man gjort i automaten.

Nu har sparbanken murat igen den vägg där automaten tidigare funnits.

– Det ska inte påverka Länsförsäkringars möjligheter att ta över, säger Lars Karlsson, vd för Ulricehamns sparbank. Bollen ligger hos dem, och vill de ta över så innebär den igenmurade väggen en liten kostnad i sammanhanget.

Varför murade ni igen automaten?

– Vi hade i uppgift att återställa lokalen. Det är det vi har gjort.

Kaj Svensson, bankchef för Länsförsäkringar Älvsborg, är inte direkt glad över att väggen murats igen.

– Jag tycker det var onödigt. Jag hoppas fortfarande att vi kan komma överens om att ta över kontrakter och även betala en mindre summa emellan för gjorda investeringar.

Om ni inte kommer överens?

– Då kommer vi så fort sparbankens kontrakt löper ut att hyra lokalen och öppna en ny uttagsautomat. Vi ser inte detta som en konkurrens utan som en service för allmänheten i Ulricehamn.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons