Annons
Nyheter

Hyreslägenheter i Sanatorieskogen

24 lägenheter och nio småhus. Skanskas planer vid Sanatorievägen har nu fått klartecken av Ulricehamns kommun.
Nyheter • Publicerad 6 mars 2009
Så här kan lägenhetsbebyggelsen vid Sanatorievägen komma att se ut.
Så här kan lägenhetsbebyggelsen vid Sanatorievägen komma att se ut.Foto: Skanska

Det är kommunens utvecklingsenhet som meddelat Skanska företrädesrätt till att köpa det aktuella markområdet. Det ligger vid Sanatorievägen på östra sidan om Tre Rosors väg, alldeles norr om Fållorna (av vissa benämnt Tuppatorget).

I dag är området ett glesbevuxet skogsområde. Men enligt planerna ska det omvandlas till bostadsområde med både småhus och radhuslägenheter.

Annons

Skanska har kontakter med Ulricehamns kommun i höstas för att diskutera planerna på byggnation. Nu i februari har ett formellt beslut från kommunen tagits om att Skanska mark och exploatering AB får företrädesrätt till att köpa det aktuella området för att bygga bostäder.

– Med tanke på konjunkturen är vi glada att de står fast vid sina planer, säger Mikael Zsiga mark- och exploateringsansvarig vid utvecklingsenheten

Thomas Johansson, distriktschef vid Skanska i Borås, säger att företaget har anpassat satsningen efter kommunens detaljplan och övriga intentioner.

– I stora drag är vi överens. Men vi hade velat bygga några fler småhus.

Vad gäller den delen har kommer kommunen att låta sälja en del småhustomter i området via den mäklare som numera svarar för kommunens försäljning av tomtmark.

Skanskas önskemål innebär att man bygger cirka nio småhus samt 18 alternativt 24 bostadslägenheter.

Bedömningen som ligger till grund för Skanska är det finns en efterfrågan på fler bostäder.

– Vi ser Ulricehamn som en expansiv ort. Sedan är det naturligtvis svårt att bedöma läget om ett-två år framåt i tiden. Men långsiktigt är detta ett projekt som vi tror på.

Bostadslägenheterna byggs enligt konceptet Boklok. En liknande satsning gjorde Skanska för några år sedan i Tranemo.

– Om det blir hyreslägenheter eller bostadsrätter har vi ännu inte bestämt. Men våra tidigare erfarenheter talar för att det blir hyreslägenheter, säger Thomas Johansson.

För intressenter är det ännu för tidigt att ställa sig i kö, för en bostad i området, enligt Thomas Johansson.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons