Annons

Herrelös bil rammade staket – kraschade på förskolan lekplats

En herrelös bil forcerade i söndags staketet på Totus förskola. Ingen människa kom till skada vid händelsen.
Ulricehamn • Publicerad 25 maj 2023 • Uppdaterad 26 maj 2023
Viss lekutrustning på Totus förskola i Ulricehamn skadades när en bil rammade lekplatsen i söndags. Genrebild.
Viss lekutrustning på Totus förskola i Ulricehamn skadades när en bil rammade lekplatsen i söndags. Genrebild.Foto: Marcus Enochsson

Någon gång runt middagstid i söndags, 21 maj, rullar av okänd anledning en bil rakt genom det omgärdande staketet vid Totus förskola på Tre rosors väg. Den rullar hela vägen från Tre rosors väg och ner på förskolans lekplats. På vägen forcerar den ett buskage, skadar en del lekutrustning innan den slutligen också skadar en ruta på förskolan.

– Jag vet inte mycket alls om händelsen, men det var verkligen tur att vi inte hade verksamhet när det inträffade, säger förskolans rektor Carola Hagberg.

Annons

Carola Hagman informerade föräldrar om det inträffade redan på söndagen och återigen på måndagen när skadorna var åtgärdade.

– En stor eloge till fastighetsavdelningen på kommunen som var här vid sju på måndag morgon. Vid nio var alla skador åtgärdade och gården klar för lek igen. En stor eloge också till pedagogerna, som fick hantera en ovan situation.

”Det finns ju en oro. Jag har ju aldrig varit med om något liknande förut. Vad hade hänt om vi haft full verksamhet när det inträffade?”
Carola Hagman, rektor Totus förskola

Vad tänker du efter händelsen?

– Det finns ju en oro. Jag har aldrig varit med om något liknande förut. Vad hade hänt om vi haft full verksamhet när det inträffade? Vi har uppsamlingsplatser om något händer och det finns en rutin för inrymning av barnen. Men det är inget vi tränar på.

Det exakta händelseförloppet och vad som orsakade det är i nuläget inte känt. Händelsen rubricerades först som skadegörelse i en polisanmälan som gjordes.

– Men ingen har kört bilen utan det handlar troligtvis om någon som parkerat dåligt. Och när det är en olyckshändelse så är det inte skadegörelse, förklarar Stefan Jalderyd vid Ulricehamnspolisen.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons