Annons
Nyheter

"Handlarna måste tro på sig själva"

På annandagen är del flesta lediga och shoppingsugna. Det måste handlarna ta vara på, säger Lars Wallberg, projektledare för Affärsutveckling för framtiden.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2012

Det finns ingen enhetlig bild från mellandagsrean i Ulricehamn. Vissa butiker drog igång på annandagen, andra valde att hålla stängt. Det är synd, tycker Lars Wallberg som ska leda den lokala handeln framåt.

– Vi ska inte ha så dåligt självförtroende att vi släpper iväg kunderna till A6 eller Borås på Sveriges största handelsdag. De flesta är lediga den dagen och har som tradition att ge sig ut och fynda, säger han.

Annons

Som en del av projektet Affärsutveckling för framtiden erbjuds Cityföreningens medlemmar vidareutbildning i bland annat kundbemötande, hur sortimentet presenteras och hur man bäst kommunicerar och samarbetar med kollegor, kunder och andra handlare. Tidigare har medlemmarna deltagit vid en kick-off, och i slutet av januari startar vårens kurstillfällen.

Lars Wallberg tillägger att allt bygger på frivillighet.

– Cityföreningen hade gemensamt beslutat att hålla öppet på annandagen, men det är upp till var och en hur man vill göra.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons