Annons
Nyheter

Grannar guidades på Lassalyckan

Varför ligger vägen så högt? Blir det någon vall vid planen? Grannarna till Lassalyckan fick tillfälle till frågor vid guidad visning.
Nyheter • Publicerad 11 september 2010
Göran Svenningsson (till vänster) var inte helt nöjd med svaren han fick av Mikael Zsiga.Foto: Leif Fjellström

Det var tillfälle för frågor, när grannarna till Lassalyckans idrottsanläggning var på en guidad visning av det pågående bygget. Ett knappt 30–tal av totalt 75 inbjudna hade tackat ja till en inbjudan från Ulricehamns kommunom att få information om de olika delarna i projektet under en vandring genom området.

Vandringen startade vid den nu stängda parkeringen söder om Simhallen och gick sedan via fotbollsplanerna, skidstadion till den nya dammen inne i skogen öster om Sporthotellet.

Annons

Från kommunen deltog projektledaren Mikael Zsiga och från Svevia var det entreprenadchefen Frederik Gard samt produktioschefen Henrik Svensson som informerade och försökte svara på de frågor som ställdes.

För nog ställdes det frågor under kvällen. Flertalet rörde hur ljud och ljus kommer att påverka den egna boendesituationen och hur kommunen tänkt sig minimera dessa störningar. Flertalet av de närvarande bor mellan idrottsanläggningen och Tre rosors väg och förutom befarade störningar från verksamheten så blir det också en stark trafikökning. Den skall ledas in till området via den nya infarten och det föranledde en hel del frågor. Några kunde informatörerna nöjaktigt besvara på plats, medan de bad att få återkomma beträffande andra.

Efteråt så var de flesta ganska nöjda med den information de fått, men det fanns fortfarande några obesvarade funderingar när deltagarna vände hemåt.

Bland annat så var Göran Svenningsson på Markusvägen mycket frågande till varför vägbanan på den nya vägen hamnade så högt upp.

– Står jag i köksfönstret så får jag titta uppåt på bilarna som passerar. Det borde gått att bygga vägen i befintlig markhöjd.

Riktigt nöjd med svaret om anpassning till anslutande väg blev han inte.

– Nu måste de bygga en fyra meter hög vall längs vägen.

Karin Ewerlöf bor i A– och C–planernas förlängning och har fört en hård kamp för att få kommunen att vidta åtgärder för att minimera störningar från ljud och ljus.

– Jag har ju tvingats hålla mig ordentligt informerad om vad som händer för att kunna bevaka mina intressen, så det var väl inget ny information jag fick i dag. Det är inte heller förrän anläggningen är klar och tas i bruk som vi får veta hur det blir. Men visst var det intressant att få gå den här guidade promenaden.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons